<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flytrøbbel for Brende i Colombia

Utenriksminister Børge Brendes (H) fly ble omdirigert gjentatte ganger på vei til Colombias hovedstad Bogota og havnet bakerst i køen da det omsider fikk lande.

  Publisert 19. feb. 2014 kl. 15.29
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Børge Brende. NTB scanpix

  En kombinasjon av dårlig vær og uklare kommandolinjer mellom kontrolltårnene førte til at flyet med utenriksministeren og hans delegasjon måtte snu før det fikk lande i Bogota, skriver Stavanger Aftenblad.Flyet ble omdirigert til byen Cali lenger sør, før flygerne igjen fikk beskjed om å lande i hovedstaden. På grunn av dårlig vær var det bare en rullebane som var åpen i Bogota, og da Brendes fly ikke ble prioritert i landingskøen, ble Colombias utenriksminister forsøkt kontaktet.- På et visst tidspunkt var jeg bekymret for at vårt besøk til Brasil skulle bli forstyrret av dette, noe som hadde vært pinlig for dem. Men nå er dette glemt, og vi kommer ikke til å sende noen formell klage, sier Brende, som understreker at han er blitt svært godt mottatt i Colombia.Utenriksministeren ankom Bogota to timer forsinket, og han rakk dermed flyet som skulle ta ham videre til Brasil. Brende var i Colombia i forbindelse med fredsforhandlingene mellom landets regjering og FARC-geriljaen, hvor Norge spiller en viktig rolle som tilrettelegger. (©NTB)