<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helseministeren vil finne ut hva et sykehus er

Helseminister Bent Høie (H) skal reise landet rundt på sykehusturné for å finne definisjonen på et sykehus.

  Publisert 18. feb. 2014 kl. 07.10
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Kirurger opererer på sykehus. Foto: Scanpix

  Helseminister Høie vil besøke flere sykehus enn vanlig før han legger fram Nasjonal helse- og sykehusplan, i oktober 2015. Sammen med en prosjektgruppe skal han reise landet rundt på sykehusturné for å finne en definisjon på hva et sykehus er, skriver Bergens Tidende.- I dag har vi en noenlunde klar oppfatning av hva et Universitetssykehus er. Det samme gjelder Sentral- og Regionsykehusene. Men på lokalsykehusnivå finnes et vell av sykehus-varianter, sier Høie.I dag finnes lokalsykehus blant annet under benevnelsen sykestue og helsehus, og tilbudene varierer sterkt.- Definisjonen er at dette er et sted hvor man får overnatting og hjelp av spesialhelsetjenesten. Noe nærmere definisjon har vi ikke, sier Høie.Han sier sykehusplanen vil være med på å bestemme den geografiske plasseringen av sykehusene her i landet.- Men det samlede sykehustilbudet skal favne alt, fra veldig avansert medisin der vi klarer å redde dem som vi ikke kunne redde før, til å hjelpe dem som trenger kontinuerlig hjelp. Vi må finne ut hva vi skal gjøre for å møte alle behovene, sier Høie til avisen. (©NTB)