<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Horne og Sandberg støtter Hagens omstridte forslag

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener Carl I. Hagens forslag om en ny etat er et godt innspill i integreringsdebatten. Også Frp-nestleder Per Sandberg er positiv.

  Publisert 18. feb. 2014 kl. 05.50
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  Per Sandberg. Foto: Scanpix

  Frp-veteran Carl I. Hagens forslag til tiltak som skal få barn av innvandrerforeldre til å lære norsk, har vakt mange reaksjoner fra politisk hold etter at saken ble kjent mandag. Til VG sier Hagen, som er leder i Frps bystyregruppe i Oslo, at manglende norskkunnskaper hos barn er en type omsorgssvikt som i ytterste konsekvens bør kunne føre til at foreldre mister omsorgsretten. Tiltakene skal bli iverksatt av en egen integreringsetat.Nå får Hagen støtte av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.- Det må være opp til den enkelte kommunen, men jeg synes det er viktige innspill til integreringsdebatten som Oslo Frp kommer med, som jeg skal ta med meg i det videre arbeidet. Det er mange gode forslag her, sier Horne til NRK.Statsråden vil dog ikke slå fast om språkkunnskap er et kriterium som blir lagt til grunn når en vurderer omsorgssvikt.- Det må den enkelte barnevernsetat vurdere i de enkelte tilfellene. Men det å kunne språk før du begynner på skolen er veldig viktig, og det må alle foreldre påse at barna kan, sier Horne.Også nestleder Per Sandberg støtter partifellens initiativ.- Å etablere en egen integreringsetat er en god idé. Med de utfordringene Oslo og andre byer står overfor med store mangler innenfor integrering er det fornuftig med en samordnet ledelse av dette, sier Frp-nestleder Per Sandberg til VG.(©NTB)