<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ja-siden med liten fremgang i Skottland

Tautrekkingen om pundet ser ut til å ha gitt de skotske separatistene en liten dytt fremover.

  Publisert 23. feb. 2014 kl. 09.56
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 123 ord
  Det skotske flagget flagrer ved statuen av kong Robert the Bruce, Bannockburn, Skottland. AP Photo

  Ledelsen i London har gjort det klart at skottene ikke kan regne med å beholde pundet dersom de stemmer ja til selvstendighet den 18. september.De skotske separatistene anklager engelskmennene for skremselspropaganda, og den første målingen etter krangelen viser at ja-siden har kortet litt ned på forspranget til nei-siden.I en måling gjengitt i Scottish Daily Mail har nei-sidens forsprang minket fra 11,6 til 8,9 prosentpoeng.Målingene i Skottland er fortsatt entydige på at et flertall av innbyggerne ønsker å bli i den 307 år lange unionen med engelskmennene. Men separatistene ser uansett den siste utviklingen som positiv.- Mange flere kan komme til å stemme ja enn nei på bakgrunn av Westminsters forsøk på bøllevirksomhet, sier nestleder Nicola Sturgeon i nasjonalistpartiet SNP til avisen The Scotsman.