<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prest nektet behandling for dødelig slangebitt

En amerikansk prest som var kjent for å danse med giftslanger, har dødd av et slangebitt.

  Publisert 17. feb. 2014 kl. 06.01
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  Foto: Scanpix

  Jamie Coots var prest i en pinsemenighet som bedrev såkalt snake handling. En video lagt ut på internett viser Coots og menigheten mens de danser med slanger i hendene.Natt til søndag ble helsepersonell sendt til Coots hjem i Middlesboro i Kentucky etter å ha mottatt en nødoppringing. Presten hadde et slangebitt i høyre hånd, men nektet behandling.Til slutt måtte ambulansepersonellet dra igjen med uforrettet sak, opplyser politiet. Da de kom tilbake en time senere, var presten død.Formålet med snake handling er å teste deltakernes tro. Tanken er at sanne troende ikke vil bli skadd av slangene.- Hvis Bibelen ba meg hoppe ut av et fly, ville jeg gjort det, sa Jamie Coots i et intervju på TV-stasjonen ABC hvor han fortalte om praksisen i fjor.Snake handling er ulovlig uten særskilt tillatelse i Kentucky, men enkelte pinsemenigheter forsvarer ritualet med henvisning til blant annet Lukasevangeliet. (©NTB)