<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solberg satser på å styrke norsk næringsliv

Statsminister Erna Solberg (H) vil styrke norske bedrifters stilling på det internasjonale markedet.

  Publisert 17. feb. 2014 kl. 12.05
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  Erna Solberg. Foto: Scanpix

  Mandag diskuterte hun og næringslivstopper hvordan regjeringen kan bidra til å skape konkurransekraft.- Hovedrådet jeg fikk i dag er at vi må se på produktivitet og konkurransekraft, for det er helt avgjørende for Norge fremover. Det innebærer flere elementer, som satsing på kompetanse og kunnskap samt avbyråkratisering, sa Solberg etter møtet med representanter fra olje- og gassnæringen om konkurransekraften i norsk næringsliv mandag.Hun omtaler møtet som interessant, og sier at de diskuterte områder hvor myndighetene må ta tak, men også hvilke utfordringer næringen selv må ta ansvar for.- Det kommer jo alltid ønsker om at man skal gjøre endringer som kanskje vil bli for dyre å gjennomføre for det norske samfunnet. Jeg merket allerede på dette møtet at det kan bli en diskusjon mellom fagforeninger og arbeidsgiverforeninger på noen tema. Det må de løse selv, sier Solberg til NTB.Blant deltakerne på møtet var konsernsjef Helge Lund i Statoil, administrerende direktør Gro Bækken i Norsk olje og gass og arbeidende styreleder Sverre Skogen i Det norske oljeselskap. (©NTB)