<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sp-kamp om Borten Moe lever videre

En drøy måned før Senterpartiet skal velge ny partiledelse er det fortsatt helt åpent om Ola Borten Moe får fortsette som nestleder.

  Publisert 23. feb. 2014 kl. 19.22
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 232 ord
  Ola Borten Moe - Foto: Scanpix

  Senterpartiets fylkeslag hadde frist til søndag med å komme med sine innspill til valgkomiteen om hvem de mener bør sitte i den nye partiledelsen. Da fristen gikk ut, var det fortsatt uklart om Borten Moe blir å finne i den nye ledelsen.Fylkesleder Bjarne Undheim i Rogaland Sp har lite til overs for dragkampen mellom Borten Moes tilhengere og motstandere.- Jeg synes ikke det er noe trivelig det som har foregått, sier han til NTB.- Jeg håper valgkomiteen kommer med en innstilling som er samlende for å få slutt på dette som har foregått i en periode, uten at jeg vil ta stilling til verken den ene eller andre «siden», legger Undheim til.Rogaland Sp hadde årsmøte i helgen, men fylkeslederen ønsker ikke å gå inn på hvilke navn vestlandsfylket spiller inn til valgkomiteen.Etter at Marit Arnstad sa nei, tyder alt på at Trygve Slagsvold Vedum etterfølger Liv Signe Navarsete som partileder.Men kampen om de to nestledervervene fortsetter, og Borten Moe har både uttalte tilhengere og motstandere.- Jeg synes Sp har bruk for en politiker som Ola Borten Moe, har stortingsrepresentant Arnstad sagt.- Han er en del av problemet, uttalte derimot kollegaen Per Olaf Lundteigen nylig.De tunge Sp-fylkene Oppland og Nordland har åpent gått ut med støtte til Borten Moe og Janne Sjelmo Nordås fra Hattfjelldal som nye nestledere. Borten Moe får også støtte fra trøndelagsfylkene, Troms og fra sentrale partifolk i Hedmark. (©NTB)