<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor snøskredfare på Vestlandet

Store nedbørsmengder kombinert med stigende temperatur gjør at faren for snøskred øker til faregrad 4 (stor) på deler av Vestlandet søndag.

  Publisert 22. feb. 2014 kl. 23.37
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 105 ord
  Stor skredfare i fjellet. Foto: Marius Birkeland / Scanpix.

  Kraftig regn opp til 1.000 meter over havet vil føre til at snødekket blir ustabilt, og at det vil bli mange naturlig utløste skred, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorats snøskredvarsling. Leområder under 1.000 meter over havet med mye fokksnø som følge av tidligere vind, vil være mest utsatt.Skredfaren øker søndag til faregrad 4 på skalaen som går til 5 , i områdene Røldal, Voss, Fjordane, Sogn og trolig også Nordfjord, litt avhengig av hvor nedbørsmengdene blir størst.Over snøgrensa vil det komme store mengder ny fokksnø i leområder mot nord/nordøst på grunn av kraftig vind fra sør/sørvest. Også der kan det bli naturlig utløste skred. (©NTB)