<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Flere kontroller vil gi færre omkomne i trafikken

Flere politikontroller ville gitt færre omkomne og hardt skadde i trafikken, mener Trygg Trafikk. Hittil i år har 132 personer omkommet i trafikkulykker.

    Publisert 1. okt. 2014 kl. 13.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    Utrykningspolitiet (UP) holder kontroll. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

    Tall fra Trygg Trafikkviser at 16 personer omkom i trafikken i september i år, mot 19 samme måned i fjor. Hittil i år har 132 personer mistet livet i trafikken.Trygg Trafikk mener det beste tiltaket for at folk skal senke farten, unngå farlige forbikjøringer og kjøre rusfritt er synlig politi.– Dessverre ser vi at omfanget av kontroller har gått ned over tid. Med større innsats her ville det skjedd færre alvorlige ulykker, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.Han understreker at han mener politiet gjør en svært god jobb, med de ressursene som er tilgjengelig.I år 2000 var omfanget av politikontrollene 16 prosent høyere enn i 2012, viser en forskningsrapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI). 844 mennesker omkom eller ble hardt skadd på veiene i 2012. 49 av dem kunne vært reddet med et like høyt kontrollomfang som i 2000, mener Trygg Trafikk.– Vi anbefaler på det sterkeste at regjeringen følger opp disse opplysningene. Politiet må få midler til å øke kontrollene, sier Johansen. (©NTB)