<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hussain: Kommer til å fortsette med ytringer

Islamisten Ubaydullah Hussain (29) sier han vil fortsette å legge ut ytringer på Facebook etter at han fredag ble frifunnet for oppfordring til terror.

    Publisert 3. okt. 2014 kl. 12.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 277 ord
    Ubaydullah Hussain. Foto: Scanpix

    Hussain smilte fornøyd da dommen ble lest opp i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten mener fire ytringer han la ut på Facebook i fjor innebar en indirekte oppfordring til terrorhandlinger.Han har hele tiden hevdet at uttalelsene var omfattet av ytringsfriheten – og han fikk full støtte fra Oslo tingrett.– Jeg er ikke overrasket, jeg har holdt meg innenfor ytringsfriheten, sa 29-åringen etter at retten var hevet.– Allahs lover– Dette er nok et forsøk fra PST og påtalemyndigheten på å svartmale meg, sa han, og mente at dommen er et slag i trynet på Politiets sikkerhetstjeneste.Han påpekte likevel at han ikke forholder seg til «deres politiske, sekulære lover».– Jeg forholder meg kun til Allahs lover, sa han.Det har vært stille på Facebook-profilen hans den siste tiden. Hussain konstaterte at han ikke akter å slutte å legge ut ytringer offentlig. Ei heller angrer han på noe av det han la ut.– Jeg kommer til å fortsette å støtte mine muslimske søsken, sa han.Kan bli anketHussain sto tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 147c, som handler om oppfordring til terror, og det var lagt ned påstand om ti måneders fengsel.Straffebestemmelsen er knapt brukt i norsk rettsvesen tidligere, og saken regnes som viktig om skillet mellom ytringsfrihet og trusler.Aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, har tidligere sagt at han ikke ser bort fra at saken vil gå videre, muligens helt til Høyesterett.Statsadvokat Geir Evanger, som var stedfortreder for Fari på grunn av høstferien, sier de tar rettens beslutning til etterretning.– Vi kan bare konstatere at retten mener at Hussain ikke gikk så langt i sine ytringer at det er å regne som indirekte oppfordring til terror. Vi er uenige i det, sier Evanger. (©NTB)