<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KrF-politikere vil flørte med Ap

Flere sentrale KrF-politikere mener KrF-leder Knut Arild Hareide bør utnytte rollen som leder av et sentrumsparti. Flere vil nå diskutere samarbeid med Arbeiderpartiet i 2017.

    Publisert 7. okt. 2014 kl. 05.15
    Oppdatert 7. okt. 2014 klokken 05.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord

    Dagsavisen har vært i kontakt med en rekke sentrale KrF-politikere. Flere av dem gjør det klart at samarbeidsavtalen med Høyre og Frp ikke vil vare evig. Flere nevner en allianse med Arbeiderpartiet, KrF, Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne som en reell mulighet.– Fram mot neste stortingsvalg må vi diskutere hva som er vårt prosjekt og hva KrF vil oppnå. Et sentrumsparti må kunne henvende seg både til høyre- og venstresiden for å se hvor de får mest gjennomslag, sier kommunalråd og gruppeleder for KrF i Trondheim, Geirmund Lykke til Dagsavisen.At Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk inn for å drøfte en mer fleksibel kontantstøtte for ettåringer, er blitt godt mottatt i Kristelig Folkeparti.– Støre ordlegger seg på en annen måte enn Stoltenberg. Det ligner mer på måten vi tenker i KrF og øker tilliten i KrF-kretser, påpeker Lykke. (©NTB)