<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

-Ledighetstrenden er opp i mange sektorer, og det er få ledige stillinger

Tallene viser at antallet helt ledige samt de på tiltak sesongjustert var 86.711 personer i september, ned fra 87.418 personer i august. Ikke inkludert arbeidssøkende på tiltak, var det derimot 76.930, opp fra 76.128 i august.

    Publisert 3. okt. 2014 kl. 13.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    Ivan Kverme/Finansavisen

    -Den registrerte ledigheten stiger jo ganske bra, mens den samlede ledigheten inkludert tiltakene var lavere. Det seneste året har det vært en ganske kraftig nedbygging av tiltakene, også har det vært en oppgang i antall ledige, sier Andreassen til TDN Finans.På grunn av dette mener han at man får det mest korrekte bildet ved å se på antall helt ledige, ikke inkludert søkere på tiltak.-Dét gir nok et mer korrekt bilde av arbeidsmarkedet enn totalen. Selv om vi normalt synes totalen er det viktigste å se på, er den ikke helt overens med det vi faktisk ser, sier Andreassen til TDN Finans og understreker at tallet dermed kom inn litt på den svake siden, ettersom det nå har steget to måneder på rappen.Antall arbeidsledige innen ingeniører- og IKT-fag, steg med 1.015 personer, tilsvarende 35 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.-Det er kraftig økning i ledige ingeniører. Det er ikke en dobling på et par år, men det begynner å bli veldig mange, og den kurven øker raskere, sier han.