<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økonomisk nedtur for ebolalandene

Ebolasmitten kan få dramatiske konsekvenser for økonomien i det vestlige Afrika hvis sykdommen sprer seg og blir langvarig, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

    Publisert 7. okt. 2014 kl. 17.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord
    ebola

    De optimistiske prognosene for Afrika sør for Sahara blir overskygget av situasjonen i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Her har ebolautbruttet påført landene store menneskelige og økonomiske tap, skriver IMF i rapporten.– Om ebolautbruddet blir langvarig eller sprer seg til flere land, vil det få dramatiske konsekvenser for den økonomiske aktiviteten i den vestlige regionen av Afrika.I en tilleggsrapport som Verdensbanken står bak, pekes det på behov for hjelp når transport, handel mellom landene, forsyninger og turisme delvis forsvinner, noe som vil koste regionen store beløp.IMFs World Economic Outlook for Afrika sør for Sahara anslår for øvrig at området i år vil få samme vekst som i 2013, på 5,1 prosent. I 2015 er det ventet ytterligere oppgang, spesielt for servicesektoren og jordbruket. (©NTB)