<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen gir NSB kjøpsgaranti for flere tog

Regjeringen gir i statsbudsjettet som legges fram onsdag, NSB kjøpsgaranti som gjør at togselskapet kan kjøpe 15 flere Flirt-tog enn planlagt.

    Publisert 7. okt. 2014 kl. 06.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord

    NSB skulle opprinnelig kjøpe 14 nye Flirt-tog i år, men nå får de altså kjøpe 29. Togene skal vare i trafikk til sommeren og vil gi 500 istedenfor 250 flere seter på flere rushtidstog, skriver Aftenposten.– Folks opplevelse av togtilbudet er avhengig av om det går tog nå. Ikke hva som skal komme om ti år, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til avisen.Solvik-Olsen sier de ekstra togene i all hovedsak skal settes inn på rutenettet rundt Oslo. Det betyr at tog som i dag går som enkeltsett i rushtiden blir doble. Rundt Oslo skal det på stort sett alle avganger gå doble togsett, statsråden.– Dette gir en umiddelbar forbedring. Disse togene skal være i bruk allerede neste sommer, så sant Stortinget vedtar dette. På denne måten får vi også en bedre pris, ettersom NSB allerede har bestillinger inne, sier han.NSBs konsernsjef Geir Isaksen er strålende fornøyd med kjøpsgarantien for nye tog. Han sier den ekstra kapasiteten høyst sannsynlig vil komme reisende i morgenrushet inn mot Oslo fra Drammen og Eidsvoll til gode. (©NTB)