<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringskrise på Grønland

Regjeringen på Grønland har kollapset, og Landstinget har vedtatt nyvalg etter anklager om at statsminister Aleqa Hammond har misbrukt offentlige midler.

    Publisert 2. okt. 2014 kl. 05.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord
    Aleqa Hammond

    Den folkevalgte forsamlingen valgte onsdag å støtte regjeringens forslag om at det skal holdes nyvalg 28. november.Tidligere samme dag gikk flere ministre ut av regjeringen, som ikke lenger har flertall bak seg i Landstinget. Årsaken er anklagene mot Hammond, som har gått ut i permisjon og trukket seg som leder for det sosialdemokratiske partiet Simut.Opplysningene om at hun skal ha brukt over 100.000 offentlige kroner til eget forbrukt, ble kjent i forrige uke. Permisjonen vil vare mens saken blir etterforsket.Hammond ble omtalt som et politisk stjerneskudd da hun i fjor ble Grønlands første kvinnelige statsminister. I valgkampen var hun opptatt av at inntektene fra gruvedriften på øya må komme befolkningen til gode.Grønland er fortsatt en del av Danmark, men har omfattende indre selvstyre. (©NTB)