<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siv ble grillet om norsk økonomi

Finansminister Siv Jensen (Frp) voktet seg vel for å komme med budsjettlekkasjer da hun onsdag ble grillet av en av verdens ledende økonomijournalister.

    Publisert 1. okt. 2014 kl. 13.11
    Oppdatert 1. okt. 2014 klokken 13.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord

    – Minister, du ønsker jo ikke å snakke om statsbudsjettet som du skal legge fram neste uke. Korrekt? Så fortell meg om budsjettet!Slik innledet Richard Quest, CNNs fremste internasjonale økonomikorrespondent og programleder for Quest Means Business, intervjuet med finansministeren på en konferanse om statlig eierskap på Handelshøyskolen BI.– Det jeg kan si at det kommer til å bli et bra budsjett, et balansert budsjett som skal håndtere de utfordringene norsk økonomi står overfor, repliserte Siv Jensen, med blikket festet på Quests gul- og svartstripete slips som hang innenfor den lysegrå dressen som et silkeblankt varsel om fare.Både statlig eierskap, Norges forhold til EU og OL i 2022 var blant temaene i det drøyt 15 minutter lange intervjuet. Mens Jensen og Fremskrittspartiet er klart imot OL, viste en håndsopprekking blant publikum i det fullstappede auditoriet et klart flertall for.– Det er jo ikke så rart. De fleste her er jo unge. Mer overraskende er det at dere er kommende økonomer, sa Jensen. (©NTB)