<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Siv Jensen har lyst på statsministerjobben

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier det ikke er opplagt at partiet vil stille seg bak Erna Solberg som statsminister ved stortingsvalget i 2017.

Publisert 16. okt. 2014 kl. 05.37
Oppdatert 16. okt. 2014 klokken 05.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord

Jensen vurderer nemlig å gå for statsministerjobben selv ved neste korsvei, skriver VG.– Jeg utelukker det absolutt ikke. Jeg tror i så fall ikke Erna vil bli spesielt overrasket over å få konkurranse. Det er – og skal være – konkurranse i norsk politikk, sier Jensen.Ett år etter at Høyre-/Frp-regjeringen formelt tok makten sier Jensen at spørsmålet om hun er statsministerkandidat om tre år, ikke er et spørsmål partiet har tatt stilling til ennå.Erna Solberg sier til avisen at hun mener det er «litt tidlig å begynne å diskutere denne type spørsmål nå».– Det er tre år til det skal være valg. Jeg føler dette blir en litt hypotetisk diskusjon på det nåværende tidspunkt. Jeg vil jo være glad hvis vi sitter til 2017, noe vi forhåpentligvis gjør, sier hun. (©NTB)