<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbake til hverdagen i Hongkong

Statsansatte kunne i morgentimene mandag vende tilbake til arbeidet i Hongkong, og demokratiforkjemperne gjorde ingen forsøk på å hindre dem.

    Publisert 6. okt. 2014 kl. 06.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord

    Demonstrantene har den siste uken har blokkert flere sentrumsgater, men laget natt til mandag åpninger i barrikadene og slapp forbi statsansatte som skulle på jobb i regjeringskontorene i Tamar-distriktet.– Jeg er glad for at demonstrantene åpnet barrikadene i dag, for jeg må på jobben, sa en kvinnelig statsansatt idet hun passerte en av barrikadene.– Jeg støtter demonstrantene og jeg er også i min fulle rett til å støtte dem igjen etter arbeidstid, understreket en annen.Hongkongs øverste politiske leder Leung Chun-ying hadde gitt demonstrantene frist til mandag med å rydde gatene, og truet med å slå hardt ned på dem som ikke fulgte pålegget.Utover søndagen gikk mange av demonstrantene hjem, og i morgentimene mandag var det bare noen få hundre å se ute i gatene. Politifolk ble også sendt hjem i løpet av natten.Mange demonstranter fryktet at politiet skulle gå hardt til verks, noe som skjedde i forstaden Mong Kok natt til søndag. Da ble det benyttet både tåregass og pepperspray.