<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vant første runde i Brasil

President Dilma Rousseff vant første valgomgang i Brasil, men må møte sosialdemokraten Aecio Neves til omkamp.

    Publisert 6. okt. 2014 kl. 06.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    Foto: Scanpix

    Rousseff fikk 41,6 prosent av stemmene, mens Neves fikk 33,6 prosent, viser resultatene etter at over 99 prosent av stemmene er talt opp.Miljøforkjemperen Marina Silva fikk 21 prosent av stemmene, opplyser den statlige valgkommisjonen.– Kampen fortsetter og vi skal vinne, lovet Rousseff da resultatet var klart.Meningsmålingene spådde nesten dødt løp mellom miljøaktivisten Marina Silva og sosialdemokraten Aecio Neves, men tok feil.– Det er en ære for meg å representere håpet om endring, sa Neves da resultatet var klart. Samtidig kom han med en følelsesladd bønn til Silvas tilhengere om støtte i andre valgomgang.Silva lover ingenting, men opplyser at hennes koalisjon i løpet av få dager skal ta stilling til hvem av kandidatene, om noen, de skal stille seg bak.Neves, som regnes som den mest høyreorienterte av de tre favorittene, gjorde et mye bedre valg enn noen hadde trodd for få uker siden.For Silva, som i begynnelsen av september lå best an av alle på meningsmålingene, ble valget en stor skuffelse.– Både Rousseff og Neves har gått løs på Silva og kalt henne ubesluttsom. Men nå har Neves kommet med en uttalelse der han skryter av henne, i håp om å overta velgerne hennes i den andre valgomgangen, konstaterer brasilianeren Leo Doria som er bosatt i Norge.