<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsatt ikke døgnbemanning på Svinesund

Grensekontrollen på Svinesund står fortsatt uten døgnbemanning.

    Publisert 18. nov. 2014 kl. 06.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord
    Tollere på Svinesund kontrollerer biler på vei inn i Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

    Det var i september i fjor det ble kjent at grenseovergangen står ubemannet i flere timer om gangen. Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) krevde den gang styrking av grensekontrollen, men fortsatt har ingenting skjedd, melder NRK.Mens grensa på svensk side er døgnbemannet, er det hull i turnusen på norsk side.– Fremdeles står grensekontrollen på Svinesund uten døgnbemanning, og det vil den også gjøre en god stund fremover, sier John Søberg, leder i Øst-Norge Tollerforening.Han er svært kritisk til regjeringens budsjettforslag, som han mener innebærer et kutt for Tollregion Øst-Norge. Leirstein står på sin side fast på at grensekontrollen skal styrkes med Frp i regjering.– Vi har en plan om hvordan vi skal styrke grensekontrollen, og jeg kan garantere at vi selvfølgelig kommer til å ha en bedre grensekontroll når denne valgperioden er over, enn da vi startet den, sier han til NRK. (©NTB)