<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fugleinfluensautbrudd

Britiske myndigheter opplyser at det er funnet et utbrudd av fugleinfluensa på en gård som driver med andeoppdrett nord i landet.

    Publisert 17. nov. 2014 kl. 05.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 117 ord
    Fugleinfluensa Foto: Reuters video

    Risikoen for publikums helse er imidlertid «svært lav», ifølge departementet for miljø, mat og landbruk.En restriksjonssone er satt opp rundt gården og utvelgelse av dyr er påbegynt, sier en talskvinne.– Vi har bekreftet et tilfelle av fugleinfluensa på en gård for andeoppdrett i Yorkshire, sier talskvinnen.– Risikoen for folkehelsen er svært lav og det er ingen risiko for næringskjeden, sier hun.Fugleinfluensa er dødelig for kyllinger og utgjør også en helserisiko for mennesker, som kan bli syk av kontakt med smittet fjærfe.Den britiske talskvinnen opplyste ikke hvilken type av fugleinfluensaviruset er funnet på gården.I Nederland innførte myndighetene samme dag forbud mot transport av fjærfe etter at det ble oppdaget en svært smittsom type fugleinfluensa på en gård der.