<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mæland kaller Telenor-styrelederen inn på teppet

Næringsminister Monica Mæland (H) ber Telenor-styreleder Svein Aaser orientere om VimpelComs aktiviteter i Usbekistan. Selskapet etterforskes for korrupsjon.

  Publisert 18. nov. 2014 kl. 16.46
  Oppdatert 18. nov. 2014 klokken 16.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 125 ord
  Monica Mæland. Foto: Scanpix

  Aaser er kalt inn til et møte i Næringsdepartementet onsdag, får NTB opplyst.– Det er først og fremst VimpelComs styre og ledelse som har ansvar for spørsmålene som er reist i denne saken. Som en betydelig minoritetsaksjonær i VimpelCom har Telenor en rolle i å kommunisere forventninger om å etterleve regelverk og å håndtere samfunnsansvar, sier Monica Mæland.Hun understreker at departementet avventer resultatet av etterforskningen i saken.– Som for andre selskaper forventer jeg at Telenor har retningslinjer og systemer for å hindre korrupsjon, og for å håndtere mulige lovbrudd eller tvilstilfeller. Jeg forventer også at selskapene gjennomfører aktsomme og grundige vurderinger når det gjelder problemstillinger knyttet til korrupsjon. Vi følger dette opp i eierdialogen med selskapet, sier næringsminister Mæland i en kommentar til NTB. (©NTB)