<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye sammenstøt i Hongkong

Det kom til nye sammenstøt mellom demokratiaktivister og politi i Hongkong onsdag etter at en mindre gruppe prøvde å bryte seg inn i parlamentet i byen.

    Publisert 19. nov. 2014 kl. 06.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord

    Spenningene øker i Hongkong etter at rettsvesenet har gitt tillatelse til å rydde områder hvor aktivistene holder til i byen.Rundt 100 politifolk brukte pepperspray og batonger i sammenstøtene med hundrevis av demonstranter som startet tidlig onsdag morgen. Flere av demonstrantene hadde på seg hjelmer og paraplyer i hendene. Fire personer er pågrepet etter sammenstøtene.– Politiet fordømmer på det sterkeste handlingene fra demonstrantene som forstyrret den offentlige orden, sier politiet i en uttalelse.Sammenstøtene ble utløst da en gruppe på rundt ti demonstranter presset seg inn i byens lovgivende forsamling via en sideinngang ved å bruke metallbarrikader som rambukker.– Slå den åpen og gå deretter inn, sa en demonstrant på opptak som ble vist på den lokale TV-kanalen TVB. (©NTB)