<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PST og UDI sammen mot asylsøknader fra terrorister

PST frykter at terrorister fra Syria skal komme til Norge, og har etablert nye samarbeidsrutiner med Utlendingsdirektoratet og Politiets utlendingsenhet.

    Publisert 21. nov. 2014 kl. 06.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord
    PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

    Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ser på det å hindre terrorister fra Syria innreise i landet som en av sine viktigste oppgaver. Målet er å gjøre en bedre jobb i utvelgelsen av mennesker som skal få opphold i Norge, melder TV 2. – Hovedbekymringen til PST er knyttet til konflikten i Syria og den utstrakte bruken av vold som vi ser i den konflikten. Vi er bekymret for at individer skal misbruke flyktninge- og asylinstituttet, og ta med seg denne voldsbruken til Norge, sier politioverbetjent Svein Erik Molstad i PST til kanalen. De som har andre grunner for å ta seg til Norge enn å søke beskyttelse, må stoppes, understreker han. – Det er personer som kanskje har vært involvert i konflikter, har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser, har brutt Genève-konvensjonen og som har til hensikt å utøve terror i det norske samfunnet, sier politioverbetjenten. (©NTB)