<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland utviser polske diplomater

Russland har utvist flere polske diplomater. De anklages for å ha drevet med aktiviteter «uforenlig med jobben», opplyser det russiske utenriksdepartementet.

    Publisert 17. nov. 2014 kl. 10.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 76 ord
    Moskvas Røde Plass i bitende kulde. AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

    Avgjørelsen blir sett på som et svar på at polske myndigheter nylig utviste russiske diplomater fra Warszawa.– De polske tiltakene er uvennlige og grunnløse, heter det i en uttalelse fra departementet i Moskva mandag.Det har fått Russland til å gjennomføre «hensiktsmessige tiltak», og flere polske diplomater har allerede forlatt landet på grunn av de nevnte aktivitetene, heter det videre.Uttalelsen om aktiviteter som er «uforenlig med jobben» betyr på diplomatisk språk ofte at de sikter til spionasje.