<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina mener Vesten heller bensin på bålet i Midtøsten

Vestlige land heller bensin på bålet i Midtøsten, ved å støtte regjeringsfiendtlige opposisjonsbevegelser, skriver det kinesiske kommunistpartiets offisielle talerør, Folkets Dagblad.

    Publisert 4. des. 2014 kl. 06.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    Boligblokker i Beijing. (AP Photo/Vincent Thian) / SCANPIX Code: 436.

    Kina er i likhet med vestlige land bekymret over at opprørerne i Den islamske staten (IS) har erobret store områder i Irak og Syria, men har ingen planer om å slutte seg til den internasjonale koalisjonen som har gått til krig mot IS.Ledelsen i Beijing er også kritisk til at vestlige land støtter opprørsgrupper som kjemper mot president Bashar al-Assads regime i Syria og mener at dette virker mot sin hensikt.– Ved å la jihadister slippe inn i Syria for slutte seg til kampen, har man bidratt til å styrke ekstremistgruppen Den islamske staten, skriver Folkets Dagblad i en kommentar.– Dette er et klassisk eksempel på at det bare bringer ulykke å fø på en tiger, skriver avisen.– Stormakter må for all del ikke bidra til kaoset, heter det videre i kommentaren, som gir gode råd til USA.– USA må forstå at fiendene av fienden din, fortsatt er fienden din, skriver avisen.Folkets Dagblad erkjenner at verdenssamfunnet ikke kan sitte stille og se på hvordan IS rykker fram.Verdenssamfunnet må spille en konstruktiv rolle og følge FN-charteret. Det innebærer å respektere lands suverenitet, uavhengighet og territoriale integritet, skriver det kinesiske regjeringsorganet. (©NTB)   uvakt@ntb.no