<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge taper mange milliarder på lav oljepris

Finansminister Siv Jensen (Frp) varslet i Stortingets finansdebatt mandag et kraftig fall i statens inntekter neste år hvis oljeprisen blir som i dag.

    Publisert 1. des. 2014 kl. 13.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 119 ord
    Siv Jensen - Foto: Scanpix

    – Fallet i oljepris til dagens nivå reduserer Norges inntekter med over 70 milliarder kroner neste år, sa Jensen i sitt hovedinnlegg.– Mye av tapet bæres av staten, la hun til.Prisen på nordsjøolje er nå under 70 dollar per fat.Jensen understreket at det fortsatt går bra i norsk økonomi, men at utfordringene har blitt tydeligere de siste månedene. Det skyldes ikke bare den fallende oljeprisen, men også et kraftig fall i norske oljeinvesteringer fra neste år.– Vi vet at det vil kreve omstillinger, slo Jensen fast.Hun understreket at statsbudsjettet for 2015 prioriterer arbeidslinjen, økt produktivitet, omstilling og investeringer i kunnskap og samferdsel for å ruste Norge.Høyre/Frp-regjeringen ble enig med støttepartiene Venstre og KrF om et budsjettforlik 21. november. (©NTB)