<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama nominerer ny forsvarsminister

President Barack Obama kunngjør i dag hvem han nominerer som ny forsvarsminister etter Chuck Hagel, og det heteste tipset er Ashton Carter.

    Publisert 5. des. 2014 kl. 06.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 104 ord

    Carter var viseforsvarsminister under Leon Panetta fra oktober 2011 til desember i fjor. 60-åringen regnes som ekspert på høyteknologiske våpensystemer og militærbudsjetter, og han har framstilt seg selv som reformvillig og opptatt av å effektivisere byråkratiet i Pentagon. Kritikerne peker på at han har liten erfaring med strategisk ledelse, og de gjør også et poeng av at han aldri selv har tjenestegjort i uniform slik Vietnam-veteranen Hagel. Det hvite hus har ikke bekreftet at Carter er Obamas valg, men har hyllet Carters «detaljerte forståelse» av hvordan Pentagon fungerer. Det påpekes også hvordan Senatet enstemmig ga sin tilslutning til Carter da han fikk posten som viseforsvarsminister i 2011. (©NTB)