<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Kommune anmelder Uber

Etter nesten to uker på det norske markedet har Uber fått kommunen på nakken.

  Publisert 1. des. 2014 kl. 12.28
  Oppdatert 1. des. 2014 klokken 15.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 219 ord
  Foto: Scanpix

  Onsdag for snart to uker siden åpnet det omstridte persontransportselskapet Uber sin første tjeneste i Oslo. Siden den gang har det stormet rundt selskapets tjenester, og drosjenæringen har meldt sin bekymring.Mandag bekrefter Bymiljøetaten i Oslo Kommune overfor E24 at de har valgt å politianmelde Uber for brudd på yrkestransportlovgivningen.- Det er vår vurdering at de ikke har de nødvendige tillatelsene for å drive i Oslo kommune, sier etatsdirektør Hans Edvartsen til E24.Edvartsen forklarer videre at det særlig er to tillatelser Uber burde ha hatt.- Den ene er fra Oslo kommune for å drive drosjesentral, og det andre er at sjåførene ikke har tilstrekkelige kjøredokumenter, sier han til nettstedet, og fortsetter: - Det er vår oppgave som løyvemyndighet å se at de som opererer i Oslo tilfredsstiller loven. Nå regner jeg med at politiet gjør sitt arbeid.Norges Taxiforbund er glade for at kommunen nå går etter Uber.- Det er bra at løyvemyndigheten i Oslo tar tak og anmelder denne ulovlige kjøringen, sier Knut Thomassen, styreleder i Norges Taxiforbund, til E24.En talsperson for Uber opplyser overfor Hegnar.no at de ikke har mottatt noen kommunikasjon fra Oslo Kommune vedrørende anmeldelsen.- Produktet uberBlack er allment tilgjengelig for Oslos befolkning, og er fullt i tråd med all gjeldende lovgivning. Alle sjåførene er fullt lisensierte og forsikret for å frakte passasjerer, heter det i en epost fra selskapet.