<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tusk lover økonomisk besluttsomhet

Den europeiske økonomien trenger «kompromissløs besluttsomhet», sier den nye EU-presidenten Donald Tusk.

    Publisert 1. des. 2014 kl. 16.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord
    REUTERS/Yves Herman

    – Det neste året blir avgjørende, sa Tusk da han startet i jobben som EU-president mandag.En av hans viktigste oppgaver blir å få i havn reformene og endringene eurokrisen har presset fram i en Union som fortsatt sliter med manglende vekst og høy ledighet.– Vi trenger kompromissløs besluttsomhet for å få slutt på den økonomiske krisen, sa Tusk da han overtok etter belgiske Herman Van Rompuy i Brussel.– Vi må huske at vår felles valuta euroen er vår fordel, ikke vår ulempe, sa Tusk fra ikke-eurolandet Polen.Nå blir det Tusks jobb å lede EUs toppmøter og skape kompromisser og enighet mellom 28 svært ulike og ofte sterke ledere.– Jeg var ingen engel selv heller, sa Polens tidligere statsminister da han takket Herman Van Rompuy for innsatsen.