<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uvant optimisme rundt klimaforhandlingene

Håpet om en effektiv internasjonal klimaavtale er sterkere enn på lenge, mener forskere.

  Publisert 2. des. 2014 kl. 07.06
  Oppdatert 2. des. 2014 klokken 07.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  AP Photo

  Utsendinger fra hele verden kom mandag sammen i Perus hovedstad Lima for en ny runde med klimaforhandlinger.I denne omgang er det ikke ventet store politiske gjennombrudd. Men møtet antas å bli et viktig skritt på veien mot neste års toppmøte i Paris, hvor en ny internasjonal avtale etter planen skal komme på plass.Etter 20 år med forhandlinger i sneglefart har nye utslippsmål fra USA, Kina og EU gitt håp om at noe er i ferd med å løsne.– Omrisset av en avtale er i ferd med å tre fram. De tre største utslipperne har kommet på banen og oppfordret andre til å gjøre det samme, sier Elliot Diringer fra tankesmia Center for Climate and Energy Solutions til nyhetsbyrået AFP.Også Sør-Afrikas tidligere miljøvernminister Valli Moosa mener veien mot Paris ser lovende ut.– Alt ligger til rette for suksess, sier Moosa til forskningstidsskriftet Nature.