<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi må slutte å bygge europaveier med 40-soner og rundkjøringer

– Vi bygger ikke europavei for å redde lokale bakerier, sier Høyres Linda Hofstad Helleland.

    Publisert 1. des. 2014 kl. 08.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 95 ord
    Helleland.jpg

    Høyres Linda H. Helleland, leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, krever ifølge DN slutt på lokaldemokrati i valg av veitraseer.Hun mener staten må overta ansvaret og at regjeringens innsats for å få fart på veibyggingen tar for mye tid.– Vi må slutte å bygge europaveier, bindeleddet vårt mot Europa, med 40-soner, rundkjøringer og fartsdumper – og gjennom lokale sentra, sier hun.Nylig ble en ny riksvei 7-strekning på Ringerike i Buskerud åpnet. Veien ble lagt gjennom Sokna sentrum, med 40-sone, rundkjøring og fartsdumper. Bakgrunnen var at det lokale næringslivet var redd for å miste kunder.