<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advokat Drevland fikk dobbelt så streng straff

Advokat Odd Drevland er dømt til to år og ti måneders fengsel.

    Publisert 29. mai 2015 kl. 16.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    Foto: Scanpix

    Advokat Odd Drevland er i Gulating lagmannsrett dømt til to år og ti måneders fengsel for underslag fra klientkontoer – i praksis nær en fordobling av straffen han fikk i tingretten.Bare halvannet år av dommen på to og et halvt års fengsel var gjort ubetinget i tingretten. I lagmannsrettens dom, som ble avsagt fredag, er hele straffen gjort ubetinget, ifølge Bergens Tidende.Drevland, som har erkjent straffskyld etter tiltalen, vil nå vurdere å anke til Høyesterett, ifølge forsvareren, advokat Per Magne Kristiansen.– Det avhenger også av om Drevland orker en ny runde, sier Kristiansen.Advokaten er dømt for 59 ulovlige uttak fra klientkontoene. Lagmannsretten mener det er skjerpende at underslaget pågikk i flere år og mot flere klienter, at Drevland forfalsket en erklæring for å skjule underslag og at et av underslagene rammet arvinger hvor faren var skutt og drept.Tilståelsen kom dessuten sent i straffeprosessen og har derfor bare begrenset betydning for straffeutmålingen, ifølge retten.– Jeg konstaterer at lagmannsretten i all hovedsak er enig med påtalemyndigheten i vår argumentasjon. Jeg tenker da først og fremst på betydningen av tilståelsen, Drevlands psykiske helse og saksbehandlingstiden, sier statsadvokat Benedikte Høgseth.Odd Drevland er gift med bergensordfører Trude Drevland (H). (©NTB)