<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap grillet finansministeren om ungdomsledighet

Ap vil vite hvor høy ledigheten blant unge må bli før regjeringen foretar seg noe. Finansminister Siv Jensen (Frp) er helt uenig i at regjeringen ikke gjør noe.

    Publisert 27. mai 2015 kl. 10.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    Oppbremsingen i norsk økonomi og den økende arbeidsledigheten ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag.– Det mest alvorlige er den urovekkende økningen i ungdomsledighet, sa Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen.Hun viste til at ledigheten blant unge er ti ganger så høy som for de over 54 år, og at den i årets første kvartal ble målt til 9,4 prosent.– Jeg lurer på om finansministeren kan svare på hvor i revidert nasjonalbudsjett vi finner de tiltakene som viser at finansministeren tar den økende ungdomsledigheten på alvor? sa Marthinsen.Jensen viste til at regjeringen har levert ved å gjøre om på permitteringsreglene og øke antallet tiltaksplasser.– Hvis noen tror at svaret på den situasjonen norsk økonomi står i, er å kutte pengebruken og skjerpe skattene, er jeg uenig med Ap i det, sa Jensen.– Hvor høy må ungdomsledigheten bli før regjeringen foretar seg noe? fulgte Marthinsen opp.– Jeg er helt uenig i påstanden. Det er ikke slik at regjeringen ikke foretar seg noe, repliserte Jensen. (©NTB)