<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Merkel lover Cameron diskusjoner om EU-reformer

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun vil være «konstruktiv» i diskusjoner med Storbritannias statsminister David Cameron om reformer i EU.

    Publisert 29. mai 2015 kl. 15.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord

    – Jeg vil gå inn i diskusjonene på en konstruktiv måte. Jeg ønsker å finne en løsning, sa Merkel på en pressekonferanse med Cameron, som er i Berlin for å diskutere sine krav til reformer i EU.Merkel viste dermed tegn på at hun vil gå langt for beholde Storbritannia i EU. Begge regjeringssjefene unngikk imidlertid spørsmål fra pressen om hvorvidt reformer er mulig før britene går til folkeavstemning om medlemskapet i EU.Torsdag ble en lov som åpner for en folkeavstemning om britenes medlemskap i EU, ble lagt fram for Parlamentet.Cameron selv er tilhenger av at Storbritannia blir i EU, men han krever reformer som han håper skal sikre et flertall for fortsatt medlemskap i Unionen.Blant endringene Cameron ønsker, er tøffere krav til innvandrere fra EU som vil ha tilgang til statlige ytelser i Storbritannia. Statsministeren vil også at Storbritannia skal kunne stå utenfor forpliktelsen om en «stadig tettere union».Cameron planlegger å møte alle EU-lederne før et toppmøte i Brussel i slutten av juni der britenes forslag til reform vil bli diskutert.Folkeavstemningen om britenes medlemskap skal holdes i 2017.