<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nøler med å innkalle kvalifiserte 58-åringer

Norsk seniorpolitisk barometer for 2014 viser at snittet av bedriftsledere nøler med å innkalle kvalifiserte arbeidssøkere over 57,5 år til jobbintervju på grunn av alder.

    Publisert 28. mai 2015 kl. 08.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 95 ord
    Foto: Scanpix

    – Det er et tegn på at det er en del myter ute og går. Du kan gjerne ha 10–20 år igjen i arbeidslivet, men det ser ut som arbeidslivet er skeptiske til å vurdere søkerne. Da går man glipp av veldig god kompetanse og lojal arbeidskraft. Faren for de skal pensjonere seg bør ikke vektlegges så tungt. Bedrifter tar et viktig samfunnsansvar ved å ta vare på seniorarbeidstagere, sier Ole Christian Lien, seksjonssjef i NAVs kunnskapsstaben til Dagens Næringsliv.Samtidig gir arbeidsgiverne uttrykk for at de er fornøyd med arbeidsprestasjonen til seniorer i egen bedrift.