<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland har svartelistet flere EU-politikere

Regjeringen i Moskva har laget en liste med navn på EU-politikere som nektes innreise til Russland som følge av Unionens sanksjoner, opplyser Nederlands statsminister.

    Publisert 30. mai 2015 kl. 09.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord

    – Russland overleverte i går en liste til diverse EU-ambassader over personer som ikke lenger kan komme inn i Russland, sa Mark Rutte på sin ukentlige pressekonferanse fredag.Blant mellom 80 og 90 navn på listen er to nederlandske medlemmer av nasjonalforsamlingen og ett nederlandsk medlem av EU-parlamentet, tilføyer statsministeren. Også åtte svenske statsborgere har fått innreiseforbud til Russland, opplyser det svenske utenriksdepartementet til DN.se. Tidligere statsministerRutte, som kaller Russlands liste «i strid med folkeretten, ikke transparent og ikke mulig å utfordre i en domstol», sier Russland vil få klar beskjed om at Nederland ikke aksepterer listen.Leder for liberaldemokratene i EU-parlamentet og Belgias tidligere statsminister Guy Verhofstad er også på listen, opplyser hans talsperson Jeroen Reijnen. Verhofstad ble satt på listen etter at han ba om en uavhengig, internasjonal gransking av drapet på den russiske opposisjonslederen Boris Nemtsov, ifølge Reijnen.Ukraina-krigEU har innført sanksjoner mot en rekke russere og ukrainere som nektes innreise til Unionens medlemsland på grunn av deres angivelige rolle i Ukraina-konflikten.Tidligere i uka ble det kjent at en tysk parlamentariker har fått innreiseforbud i Russland fram til 2019. (©NTB)