<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svake PMI-tall fra USA

Amerikanske PMI-tall kom inn under forventning.

    Publisert 27. mai 2015 kl. 15.52
    Oppdatert 27. mai 2015 klokken 16.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 129 ord

    Den foreløpige innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren i USA kom ifølge Markit inn på 56,4 i mai, ned fra endelige 57,4 i april.Det var på forhånd ventet en indeks på 56,8.Den sammenstilte PMI-indeksen falt fra 57,0 i april til 56,1 i mai.- Renteøkning nærmer seg - USAs økonomi ser ut til å ha vokst i et sunt tempo i mai, noe som er et ytterligere bevis på at veksttakten har tatt seg opp fra den svake starten på året. - Spesielt styrken i hjemlig etterspørsel har oppmuntret selskaper til å gjøre nyansettelser i raskere takt enn på nesten ett år, sier sjeføkonom i Markit, Chris Williamson i en kommentar.Williamson mener dette «uunngåelig» tipper vektskålen i favør av at Federal Reserve øker renten senere i år fremfor å vente til 2016.Hele Markit-rapporten her.