<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygd med 40 fastboende kan få 550 asylsøkere

I den lille bygda Bolkesjø i Telemark er et hotell gjort om til akuttmottak for 150 flyktninger. Flere fastboende i bygda fortviler nå over at det kan komme 400 nye asylsøkere.

    Publisert 31. okt. 2015 kl. 08.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    Utlendingsdirektoratet. NTB Scanpix

    Ifølge TV 2 er Utlendingsdirektoratet (UDI) i forhandlinger med eierne av bygdas andre hotell, Bolkesjø Hotell, om å gjøre det om til asylmottak. Flere av de 40 fastboende i Bolkesjø føler seg overkjørt og frykter at bygda ikke vil takle en så massiv økning i innbyggertall.– Vi har akseptert de 150 som har kommet hit og gjort vårt beste for at de og vi skal ha det godt. Men vi kan ikke akseptere 400 til rett i fanget på oss når vi er 40 stykker. Det tror jeg alle skjønner, sier innbygger Ellen-Mari Bolkesjø Brandt.– Det er ikke noe tilbud her, og det tar to timer å gå til Notodden. Her er det ingenting å finne på for dem som kommer, legger hun til.Både i Bolkesjø og i Notodden kommune, som allerede har to akuttmottak og et tredje på vei, føler man at man har bidratt nok til å takle den pågående flyktningkrisen.Regiondirektør Eirik Eide i UDI bekrefter at Bolkesjø Hotell er et av stedene som er til vurdering, men at det ikke er avgjort om det egner seg som transittmottak. (©NTB)