<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eks-politiker dømt til fengsel for overgrep

En tidligere Frp-politiker er dømt til 14 måneders fengsel for seksuell omgang med en 13 år gammel jente i 1999. Dommen er anket.

    Publisert 29. okt. 2015 kl. 06.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    Norges Lover - Foto: Scanpix

    Jæren tingrett fant det bevist både at mannen, som den gangen var 23 år gammel, hadde seksuell omgang med jenta og at han visste hvor ung hun var, skriver Rogalands Avis.Jenta skal ha fått beskjed om at hun ikke måtte fortelle noen om det som skjedde, fordi mannen da ville miste jobben og posisjonen i partiet, og «livet hans ville være ødelagt». Han møtte jenta i forbindelse med at han jobbet i en nærradiostasjon.Fordi det har gått så lang tid før saken kom opp for retten, ble seks måneder av dommen gjort betinget. I tillegg til fengselsstraffen er mannen, som i dag er 39 år gammel, dømt til å betale fornærmede 100.000 kroner i erstatning.Forsvarer Brynjar Meling sier dommen er anket til Gulating lagmannsrett. Dersom saken blir tatt opp der, skal den behandles sammen med en annen sak, hvor eks-politikeren er dømt for sovevoldtekt av en ung mann. Mannen har nektet straffskyld i begge sakene. (©NTB)