<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekspert mener Lofoten-turisme bør kvotereguleres

En amerikansk ekspert på opplevelsesturisme, tror kvoter og begrensninger må til for å bevare egenarten til reisemål som Lofoten.

    Publisert 30. okt. 2015 kl. 06.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    Foto: Scanpix

    – Dere har ikke mulighet til å ta vare på en million turister som kommer hit, så dere må tenke strategisk i dag, for framtida, sier Christopher Doyle til NRK. Han er direktør i Adventure Travel Trade Association, en rådgivende organisasjonen for reiselivsbedrifter over hele verden, og deltar på Norsk opplevelseskonferanse i Svolvær: Der er målet nettopp å forberede reiselivet på fremtiden.– Om tjue år, ønsker dere en million turister hit til denne vakre pletten på jorda? Antakeligvis ikke, sier Doyle. Han mener utfordringen for det lokale reiselivet blir å takle femti år med økende turisme, og organisasjonen han leder mener altså at kvoter er løsningen.– Jeg vet det tenkes allerede i et fem til ti års perspektiv, men det jeg ikke hører noe om er hvordan Norge skal se ut om femti år. For enkelte tilreisende kommer det til å bli kvoter.Årlig mottar Lofoten allerede nesten 15 ganger så mange turister som det er fastboende. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener det er plass til flere gjester, om man sprer belastningen. Hun sier samtidig at enkelte cruisemål har begrensninger på hvor mange som får gå i land, men sier slike begrensninger må bestemmes lokalt. (©NTB)