<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Feirer seier over Coca-Cola

220 ansatte ved en Coca Cola-fabrikk i Spania har hatt en særdeles hyggelig uke på jobben. De ble opprinnelig sagt opp på grunn av nedskjæringer, men vant fram i retten og fikk jobbene tilbake.

  Publisert 25. okt. 2015 kl. 08.56
  Oppdatert 25. okt. 2015 klokken 08.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 181 ord
  Coca Cola 1.jpg

  Slike seirer er sjelden vare for arbeidere i Spania, der én av fem personer er uten jobb. Men etter det som ble beskrevet som «Davids kamp mot Goliat», kunne de 220 ansatte denne uken gå til jobben med hevet hode og høste både jubel og applaus fra sine medarbeidere.I januar 2014 kunngjorde Coca-Cola Iberian Partners, selskapet som tapper drikkevarene for brusgiganten i Spania, Portugal og Andorra, at over 1.000 ansatte skulle fjernes ved tapperiet i Fuenlabrada utenfor Madrid.De fleste av dem godtok å bli oppsagt og valgte enten tidlig pensjon eller å bli flyttet til en annen fabrikk. Men ikke de 220 arbeiderne som nå hylles som helter blant kollegene.I stedet lanserte de en boikottkampanje under slagordet «Om Madrid ikke lenger lager Coca-Cola, vil Madrid ikke lenger drikke Coca-Cola». Deretter gikk de til streik, trakk selskapet for retten og etablerte en protestleir utenfor inngangen til fabrikken.Streiken og protestene varte i 21 måneder, før arbeiderne endelig var tilbake på jobben denne uken. Riktig nok har ikke alle fått tilbake sine opprinnelige stillinger, men samtlige har igjen en jobb å gå til. (©NTB)