<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har tjent 25 millioner på krigsseilerbøker

- Nå som jeg har levd noen år med alle disse millionene, tør jeg trygt påstå at de ikke har påvirket meg det grann, sier forfatteren.

    Publisert 25. okt. 2015 kl. 10.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 348 ord

    Forfatter Jon Michelet har hatt knallsuksess med bøkene om de norske krigsseilerne. Ifølge Kapitals beregninger har han til nå tjent rundt 25 millioner kroner på serien “En sjøens helt” - og mye mer vil det bli.- Nå som jeg har levd noen år med alle disse millionene, tør jeg trygt påstå at de ikke har påvirket meg det grann, sier Jon Michelet til om inntektene.I februar skrev Kapital at Michelet hadde tjent minst 20 millioner kroner på serien. Siden den gangen har det totale opplaget økt med godt over 100.000 eksemplarer fordelt på Skogsmatrosen , Skytteren og Gullgutten. Til sammen, inkludert den siste boken, er det totale opplaget, som for Michelet trolig er ganske sammenfallende med salgstallene, på over 550.000 eksemplarer. Det vil si at forfatteren sannsynligvis har tjent rundt 25 millioner kroner på suksess-serien så langt, og at beløpet fort vil ha passert 30 millioner kroner ved veis ende, slik Kapital tidligere har anslått.Michelet prøver på sin side å tone ned størrelsen på beløpet.- Det viser jo bruttoinntekten. Fordi det er mange utgifter knyttet til forfatterskapet mitt, blir nettoinntekten vesentlig lavere, sier han til Kapital.Han har tidligere røpet overfor Kapital at inntektene blant annet har gjort at han har unnet seg en “god snøfreser”, en ny jakke, og en “jævlig fin drill”, men er klar på at pengene ikke har påvirket ham og at han er den samme, gamle Jon Michelet.- Det tror jeg at alle som kjenner meg og møter meg også mener. Jeg har stått på valglistene til Rød Valgallianse/Rødt i alle år siden starten i 1973. Og i år sto jeg på Rødts liste i Rygge kommune. Min valgkampsak var å kjempe for å bevare Moss havn, som Fremskrittspartiet vil legge ned.- Hva har du brukt penger på siden februar?- Jeg har leid meg et kontor utenfor hjemmet, for å få armslag og skrivefred. Jeg har også brukt endel på innkjøp av bøker fra antikvariater, særlig fra Ruuds på Mysen og Wangsmo i Trondheim, og på tolvbindsverket til den offisielle amerikanske marinehistorikeren Samuel Eliot Morison, sier 71-åringen til Kapital.Les mer i Kapitals utgave 18/2015!