<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Ingen overlevende etter flyulykken i Egypt

Det er ingen overlevende etter flyulykken i Egypt, ifølge kilder i sikkerhetstjenestene i landet. 224 mennesker var om bord i det russiske flyet som styrtet på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh.

    Publisert 31. okt. 2015 kl. 15.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 321 ord

    Kildene, som ikke ønsker å bli navngitt, sier til nyhetsbyrået AP at alle i flyet omkom. De fleste av de døde skal ha brannskader.Tidligere har en kilde i sikkerhetstjenestene hevdet overfor nyhetsbyrået Reuters at det er blitt hørt stemmer fra flyvraket.– Redningsmannskapene forsøker å ta seg inn i en del av flyet hvor det er passasjerer. Vi håper å finne overlevende, sa han.En kilde på stedet har også opplyst til Reuters at den «svarte boksen» med informasjon om flygningen fram til ulykken er blitt funnet.Flyet hadde 217 passasjerer. Av disse var 3 fra Ukraina, mens resten var russere, ifølge regjeringen i Egypt. I tillegg var det 7 besetningsmedlemmer på flyet.Blant passasjerene var det 138 kvinner, 62 menn og 17 barn.Meldte om tekniske problemerKontoret til den egyptiske statsministeren Sharif Ismail har bekreftet at flyet styrtet sentralt på halvøya lørdag. Han har nedsatt en krisegruppe for å håndtere ulykken.Et medlem av den egyptiske flyhavarikommisjonen har fortalt at piloten meldte om tekniske problemer før ulykken, ifølge AP.Flygeren skal også ha bedt om å få lande på nærmeste flyplass.Ulykkesstedet ligger i et område med mye fjell, og dårlig vær har gjort det vanskelig for redningsmannskapene å komme fram.Ulykken skjedde i et urolig område hvor ytterliggående islamistiske opprørere er aktive, men kilder i de egyptiske sikkerhetstjenestene sier det ikke er noe som tyder på at flyet ble skutt ned.Flyselskapet etterforskesKontakten med flyet skal ha blitt brutt 23 minutter etter avgang på vei til St. Petersburg. Flyet av typen A-321 tilhørte det russiske selskapet Kogalymavia, som også opererer under navnet Metrojet.Russiske myndigheter har startet etterforskning av selskapet, som mistenkes for brudd på flysikkerhetsreglene, ifølge nyhetsbyrået Interfax.Situasjonen har lenge vært urolig i deler av Sinai-halvøya, og egyptiske sikkerhetsstyrker kjemper mot islamistiske ekstremister nord i området.En gruppe som hevder den er tilknyttet Den islamske staten (IS), har påtatt seg ansvaret for mange av angrepene på egyptiske regjeringsstyrker på halvøya.Russland begynte tidligere i år flyangrep mot IS i Syria. (©NTB)