<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kommune søker statshjelp til millionregning etter jordras

Nordreisa kommune har søkt Kommunaldepartementet om hjelp til å dekke utgiftene på 2,3 millioner etter det store jordraset i Sørkjosen i Troms i mai.

    Publisert 31. okt. 2015 kl. 10.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 127 ord

    – Departementet har en ordning der de kan dekke opp mot halvparten av utgifter kommuner har i forbindelse med naturskader eller andre akutte krisesituasjoner, sier avdelingsdirektør hos fylkesmannen, Jan Peder Andreassen, til NRK.Jordraset på om lag 1.000 meter bredt tok med seg fire bolighus, tre fjøs, fem sjøbuer og to kaier samt deler av fundamentet til E6 like sør for Sørkjosen. Ingen personer ble skadd, men tre boliger ble evakuert etter raset.Det kostet Nordreisa kommune nesten 2,3 millioner kroner. Innsamling, transport og deponering av vrakgods kostet alene 2,1 millioner.– Det vi håper på er at departementet skal dekke halvparten av denne summen. Det resterende beløpet vil kommunen få dekt av vår krisefondsordning, og så må de betale en egenandel på ca. 300.000 kroner selv, sier Andreassen. (©NTB)