<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nav-direktøren varsler hardere linje overfor ledige

Nav-direktør Sigrun Vågeng varsler tøffere krav til arbeidsledige, som må flytte på seg for å få jobb eller dagpenger, melder Dagens Næringsliv.

    Publisert 31. okt. 2015 kl. 08.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    Sigrun Vågeng. Foto: Scanpix

    Fredagen kom tallene som viser 80.000 ledige og 14.400 på tiltak ved utgangen av oktober. Det er 11.700 flere enn for ett år siden og 3,5 prosent av arbeidsstyrken. Antallet helt ledige har økt med 2.000 bare den siste måneden, ifølge Nav.Men Nav-sjefen nyanserer nå bildet av økonomisk nedtur og økende arbeidsledighet i Norge:– Det er på kysten fra Agder til Trøndelag at arbeidsledigheten øker. Andre steder er det jobber. For eksempel i Nord-Norge – og i Oppland som jeg nettopp besøkte, sier Sigrun Vågeng til Dagens Næringsliv. Nå ønsker Nav-sjefen større mobilitet blant de ledige.– Mye tradisjonell industri investerer, har glede av lav kronekurs og tilbyr jobber. Derfor har vi også sagt vi tror ledigheten snur i 2017, sier Vågeng.Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er enig med Nav-sjefen.– Jeg er svært glad for at hun følger opp signalene som er gitt om konsekvent og strengere praksis. Størst ledighetsøkning nå i oktober er det blant ingeniører og it-folk i kystfylkene. Men ni fylker har lavere ledighet. Det er behov for 6.000 ingeniører og ikt-folk. Bare til regjeringens tiltakspakke for satsing på vei og jernbane trengs 500 ingeniører, sier statsråden. (©NTB)