<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venstre: – Bistandskutt grenser til det uforsvarlige

Mannen som skal lede Venstre i budsjettforhandlingene, mener regjeringens forslag til kutt i bistandsbudsjettet er helt på grensen til det uforsvarlige.

    Publisert 30. okt. 2015 kl. 14.10
    Oppdatert 30. okt. 2015 klokken 14.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord

    Etter å understreke nødvendigheten av å bli enig med regjeringspartiene i forhandlingene fordi «dette handler om folk som er i den ytterste nød» – stiller Terje Breivik seg hoderystende til å betale regningen med 4,2 milliarder bistandskroner.– Det er veldig problematisk. Omfanget av kutt i bistandsbudsjettet nærmer seg det jeg vil karakterisere som uforsvarlig. Man kan til og med stille spørsmål ved om det er gjennomførbart, sier Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik til NTB.Derimot mener han det skal være lett å bli enig med regjeringspartiene om omdisponeringene blant annet på skattesiden.Venstre legger fram sitt alternative budsjett mandag. Det er kuttet med 12 milliarder kroner i forhold til regjeringens budsjettramme når flyktningtillegget holdes utenfor. Dermed har Venstre sikret seg midler til å betale for flyktningtilstrømningen, uten å måtte endre sine budsjettprioriteringer. (©NTB)