<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Cameron lar egne ministre kjempe for «brexit»

Storbritannias statsminister David Cameron har bestemt seg for å gi grønt lys til regjeringsmedlemmer som måtte ønske å føre en kampanje for britisk utmelding av EU, ifølge flere kilder.

    Publisert 5. jan. 2016 kl. 12.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord
    David Cameron Foto: AP

    BBC melder at statsministeren tirsdag ettermiddag kommer til å kunngjøre at ministre selv skal få velge hvilken side de vil stå på etter at Storbritannia har spikret en avtale om landets framtid i EU.Cameron er i gang med å reforhandle Storbritannias EU-medlemskap før folkeavstemningen innen utgangen av 2017 – når britene skal svare på spørsmålet om landet skal bli i EU eller ikke.Statsministeren sier selv at han ønsker at Storbritannia blir i et reformert EU, men han utelukker ikke en såkalt «brexit» dersom han mislykkes i forsøket på å endre britenes vilkår.Senere tirsdag skal Cameron gi en oppdatering i nasjonalforsamlingen om forhandlingene med EU. En kilde på hans kontor sier til nyhetsbyrået Reuters at statsministeren kommer til å sende et sterkt signal om at det såkalte kollektive ansvaret i praksis blir lagt på is for folkeavstemningen.- Dersom det er noen enkeltministre som ønsker å føre valgkamp på en annen måte, kommer han til å tydeliggjøre at det blir tilrettelagt for, sier kilden. (©NTB)