<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kulda kan koste deg dyrt

Store deler av landet vil oppleve sprengkulde den kommende uka. Det betyr økt fare for både brann og vannskader i boligene.

    Publisert 5. jan. 2016 kl. 13.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord
    frost, kulde, sprengkulde

    Frost i private boliger førte i fjor til 1.108 vannskader, ifølge tall fra Finans Norge. Men fjoråret var et unntak, og de fire foregående årene lå snittet på mer enn 3.200 vannskader årlig.Nå advarer KLP folk mot å la kulda trekke inn.- Har det stått på så lite varme at vannet fryser i rørene, må vi vurdere avkorting på erstatningen fordi det er eiers ansvar å sørge for at bygninger er tilstrekkelig oppvarmet for å unngå frostskader, sier Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring.De fleste frostskader skjer i løpet av de første dagene av en kuldeperiode, ofte fordi vi ikke er godt nok forberedt, påpeker han.Norsk brannvernforening advarer på sin side mot økt brannfare i kulda.- Det er ventet ned mot 30 kuldegrader en rekke steder de nærmeste dagene. Og vi vet at høy belastning på elektriske anlegg og utstrakt vedfyring bidrar til økt risiko for boligbrann, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim.Han vil ikke at folk skal fryse i boligene sine, men advarer likevel mot å fyre for hardt. (©NTB)