<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Sandberg svikter kystbefolkningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) vil oppheve trålernes plikt til å levere fisk til bestemte lokalsamfunn. Sandberg svikter kystfolket, mener SV.

    Publisert 5. jan. 2016 kl. 13.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 174 ord

    - Jeg er lojal mot partiet. Men jeg er også lojal mot Frps overordnede landsmøtevedtak, som enstemmig har sagt ja til regjeringserklæringen. Den er ganske tydelig i disse spørsmålene, sier Sandberg til Dagens Næringsliv.Regjeringens forslag om å gi trålerne leveringsplikt til fylker istedenfor til bestemte lokalsamfunn har vært ute på høring og ble sendt til Stortinget i november i fjor. Sandberg brukte jula til å tenke på saken.SVs Torgeir Knag Fylkesnes fra Troms mener lokalbefolkningen langs kysten blir taperne, mens selskaper som Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods og Negård går seirende ut av regjeringens forslag.- Han har ikke lyttet til kystfolket og egne partifeller i nord. Derimot har han landet på at fisken fortsatt skal være i Aker og Nergård sine hender, sier Fylkesnes til NTB.- Transformasjonen av Sandberg fra å være folkets mann til å bli Røkkes mann tok 20 dager. Ikke bare har han sviktet egne partifeller i nord, han har også sviktet kystens folk. Mange kystsamfunn kommer til å gå mørke tider i møte dersom dette blir sluttresultatet, sier SV-representanten. (©NTB)